Zakwas z ogórków

 

 

Zakwas z ogórków  może być podstawą do pysznych zup na zakwasie, może być też spożywany jako napój wzmacniający odporność z uwagi na wysoką zawartość witaminy C.

 

OGÓRKI: Wartość odżywcza świeżych ogórków jest niewielka, lecz są cenne ze względu na smak i zawartość wielu związków o charakterze zasadowym, co korzystnie wpływa na trawienie i odkwasza organizm. Kiszone ogórki sprzyjają lepszemu przyswajaniu potraw. Są one dostatecznie silnymi czynnikami wywołującymi wydzielanie soków żołądkowych. Pomagają również w usuwaniu nadmiaru wody z organizmu i dlatego znajdują zastosowanie w dietach odchudzających. Dodatkowo, jedna z bakterii biorących udział w procesie kiszenia wytwarza dużo witaminy C, której pozbawione są surowe ogórki:

 

Skład: Sok z ekologiczych kiszonych ogórków 97%, ekologiczny czosnel 1%, sól kłodawska 1%

Dostępne pojemności: 500ml