Sok z kiszonych buraków

 

Burak ćwikłowy: ma działanie przeciwnowotworowe, wspomaga procesy krwiotwórcze, obniża ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu. Poprawia parametry morfologiczne krwi .Sprzyja polepszeniu zdrowia osób po zabiegach operacyjnych oraz pacjentów w trakcie i po chemioterapii. Działa przeciw zakrzepowo, wzmacnia kości, reguluje pracę nerek. Burak stosowany jest też w leczeniu anemii oraz grypy. Zawiera witaminy B1,B2,C,PP,E,K1oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń, magnez, żelazo mangan, sód.

Badania naszego soku z buraka kiszonego prowadzone w latach 2010-2011 przez SGGW w Warszawie udowodniły, że sok ten niszczył komórki nowotworowe raka żołądka. Raport z badań można pobrać z naszej strony w TYM MIEJSCU

W roku 2011 na targach Natura Food w Łodzi sok z buraka kiszonego otrzymał główną nagrodę – złoty medal dla najlepszego polskiego produktu ekologicznego.

 

 

Skład: Sok z ekologicznych buraków ćwikłowych, ekologiczny czosnek, sól kłodawska.

Tłoczony nie z koncentratu

 

Dostępne pojemności: 300 ml / 500 ml

Translate »