Sok wielowarzywny kiszony

 

BURAK ĆWIKŁOWY: Ma działanie przeciwnowotworowe, wspomaga procesy krwiotwórcze, obniża ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu. Sprzyja polepszeniu zdrowia osób po zabiegach operacyjnych oraz pacjentów w trakcie i po chemioterapii.

POMIDOR: W pomidorze sporo jest soli magnezu , które leczy serce, potasu, który ujędrnia skórę, wzmacnia mięśnie i bromu, który koi nerwy.

KISZONA KAPUSTA: Wzmacnia odporność organizmu na stres. Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i mózgu.

OGÓRKI: Kiszone ogórki sprzyjają lepszemu przyswajaniu potraw. Są one dostatecznie silnymi czynnikami wywołującymi wydzielanie soków żołądkowych.

MARCHEW: Spożywanie zapobiega nowotworom, chorobom serca i przedwczesnemu starzeniu się.

SELER: Posiada właściwości moczopędne jest pomocny w leczeniu nadciśnienia, zakażeń dróg moczowych oraz dzięki właściwościom przeciwskurczowym stosowany jako lek w bolesnym miesiączkowaniu.

W roku 2013 a targach Natura Food w Łodzi sok wielowarzywny kiszony otrzymał główną nagrodę – złoty medal dla najlepszego polskiego produktu ekologicznego 

 

Skład: Soki ekologiczne z kiszonych: buraków 30%, pomidorów 30%, brokułów 10%, kapusty 10%, ogórków 10%,marchwi 10%, ekologiczny czosnek, sól kłodawska

Tłoczony nie z koncentratu

 

Dostępne pojemności: 300 ml / 500 ml

Translate »