Sok śliwkowo – jabłkowy

 

JABŁKO: Zawiera cukier, białka, witaminy C,B1,B2,PP prowitaminę A, kwas pantotenowy. Występujące kwasy organiczne jabłkowy i cytrynowy pobudzają pracę przewodu pokarmowego zwiększając wydzielenie soków trawiennych. Garbniki zawarte w jabłkach dezynfekują przewód pokarmowy, regulują trawienie i zapobiegają nadmiernej fermentacji w jelitach.

ŚLIWKI: Poprawiają apetyt i działają korzystnie na trawienie. Zapobiegają zaparciom, a tym samym zmniejszają zagrożenie chorobą nowotworowym jelita grubego. To korzystne dla układu pokarmowego działanie śliwki zawdzięczają dużej zawartości pektyn (rodzaj błonnika). Razem z kwasami organicznymi, winowym i jabłkowym, działają one jak miotła na przewód pokarmowy i gromadzący się w komórkach tłuszcz oraz cholesterol. Dzięki rzadko występującej w owocach witaminie E, uznawane są za cenne przeciwutleniacze. Tym skuteczniejsze, że zawierają też tak ważne składniki mineralne jak potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor. Śliwki mają sporo witamin z grupy B, dlatego od wieków cieszą się opinią owoców wpływających kojąco na układ nerwowy i poprawiających samopoczucie..

 

Skład: Sok z ekologiczych śliwek 50%, sok z ekologicznych jabłek 50%.

Tłoczony nie z koncentratu

 

Dostępne pojemności: 300 ml

Translate »