Sok jabłkowo – selerowy

 

JABŁKO: Zawiera cukier, białka, witaminy C,B1,B2,PP prowitaminę A, kwas pantotenowy. Występujące kwasy organiczne jabłkowy i cytrynowy pobudzają pracę przewodu pokarmowego zwiększając wydzielenie soków trawiennych. Garbniki zawarte w jabłkach dezynfekują przewód pokarmowy, regulują trawienie i zapobiegają nadmiernej fermentacji w jelitach.

SELER: Zawiera witaminy C, B1,B2 i PP oraz sole potasu, wapnia, fosforu, cynku i żelaza Posiada właściwości moczopędne jest pomocny w leczeniu obrzęków, nadciśnienia, zakażeń dróg moczowych . Pobudza pracę przewodu pokarmowego, poprawia apetyt i ułatwia trawienie. Wzmacnia cały układ nerwowy i działa uspakajająco. Wpływa dobroczynnie na pracę nerek, które przepłukuje i dezynfekuje. Połączony z czosnkiem skutecznie zapobiega miażdżycy i zawałom serca. Warto go również podawać osobom chorym na cukrzycę.

 

Skład: Sok z ekologiczych jabłek 70%, sok z ekologicznych selerów 30%.

Tłoczony nie z koncentratu

 

Dostępne pojemności: 300 ml

Translate »