Barszcz

Aromatyczny, tradycyjny barszcz czerwony o głębokim smaku i klarownej barwie powstały z połączenia  ekologicznego soku z kiszonego burka  i soku z kiszonego selera z dodatkiem przypraw podkreślających smak: liścia laurowego, ziela angielskiego, majeranku, czosnku i cukru trzcinowego. Idealne rozwiązanie dla zabieganych lub w podróży – wystarczy podgrzać i gotowe!

 

BURAK ĆWIKŁOWY: Ma działanie przeciwnowotworowe, wspomaga procesy krwiotwórcze, obniża ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu. Poprawia parametry morfologiczne krwi .Sprzyja polepszeniu zdrowia osób po zabiegach operacyjnych oraz pacjentów w trakcie i po chemioterapii. Działa przeciw zakrzepowo, wzmacnia kości, reguluje pracę nerek. Burak stosowany jest też w leczeniu anemii oraz grypy. Zawiera witaminy B1,B2,C,PP,E,K1oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń, magnez, żelazo mangan, sód.

SELER: Zawiera witaminy C, B1,B2 i PP oraz sole potasu, wapnia, fosforu, cynku i żelaza Posiada właściwości moczopędne jest pomocny w leczeniu obrzęków, nadciśnienia, zakażeń dróg moczowych oraz reumatoloidalnego zapalenia stawów; dzięki właściwościom przeciwskurczowym stosowany jako lek w bolesnym miesiączkowaniu. Olejek eteryczny zawarty w selerze pobudza pracę przewodu pokarmowego, poprawia apetyt i ułatwia trawienie. Seler wzmacnia cały układ nerwowy i działa uspakajająco. Usuwa złogi szkodliwych produktów przemiany materii oraz toksyn po spożyciu skażonego zanieczyszczeniami pożywienia. Wpływa dobroczynnie na pracę nerek, które przepłukuje i dezynfekuje. Połączony z czosnkiem skutecznie zapobiega miażdżycy i zawałom serca. Warto go również podawać osobom chorym na cukrzycę.

 

Skład: Sok z ekologiczych: buraków kiszonych 70%, selerów kiszonych 30%, ekologiczne przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek, cukier trzcinowy, sól kłodawska.

Tłoczony nie z koncentratu

 

Dostępne pojemności: 500 ml